Výběr a instalace venkovních žaluzií

Výběr a instalace venkovních žaluzií

Venkovní žaluzie se vyznačují celou řadou výhod. Mezi ty hlavní se řadí jejich snadná instalace. Venkovní žaluzie je možné nainstalovat na již hotovou stavbu, stejně jako se na ně dá myslet už v projektu, vytvořením speciálního místa ve fasádě. V prvním případě, kdy se venkovní žaluzie umístí na fasádu bez předešlé přípravy, je pro celkový vzhled žádoucí zakrýt horní lištu, na které jsou žaluzie zavěšeny, speciální schránkou. Schránky na žaluzie eseteticky ladí celé stavbě a zároveň chrání lištu žaluzie před poškozením vnějším prostředím.

Druhy venkovních žaluzií

Venkovní žaluzie můžeme podle typu instalace rozdělit na fasádní, skryté pod fasádou a ty, které se upevňují přímo na okno. Každá ze tří možností má své výhody. Na jednu stavbu se většinou může hodit více možností. Nejelegantnějším řešením je nejspíš zabudování žaluzií do připraveného prostoru pod fasádou. Není pak třeba dokupovat žádné přídatné prvky, jako jsou schránky a celkový vzhled domu je bezchybný.

Mnoho funkcí v jednom zařízení

V případě, že se náhle rozhodneme pro venkovní žaluzie a náš dům na to není připraven, je nejlepším řešením namontovat venkovní žaluzie přímo na okno. To je pak chráněno před nepříznivými vlivy počasí, jako je prudké slunce, mráz, déšť a další. Okna, parapety a okenní rámy jsou tím pádem také méně náročné na údržbu. Bezpečný a tichý chod venkovních žaluzií navíc zajišťují postranní lišty, ve kterých se lamely při manipulaci s celým zařízením pohybují. Žaluzie jsou tedy zasazeny na okně velmi pevně, a tak ochrání nejen před počasím, ale také zásadně znesnadní přístup do domu nežádoucím osobám.

Venkovní žaluzie tedy splňují více funkcí než je pouhé zastínění interiéru. Pěkný vzhled, pohodlná manipulace, ochrana oken i majetku jsou jen některé z výčtu skvělých vlastností venkovních žaluzií.

Přejít nahoru