Dobré plánování kuchyně se zaměřuje na pět funkčních oblastí, a tím zajišťuje krátkou cestu a plynulé pracovní procesy. Přitom se musí shodovat vybavení kuchyně, aby i po několika letech ještě stále odpovídalo všem funkčním požadavkům. Kdo bude respektovat následující tipy, ušetří si čas a nervy.
K základnímu uspořádání kuchyně patří pět funkčních oblastí – uchovávání potravin, příprava potravin, uchovávání hrnců a pánví, čisticích prostředků a odpadu i uchovávání příborů a nádobí. Jsou-li tyto oblasti konsekventně naplánovány, ušetří vám krátké dráhy mnoho času a peněz. Koncept Intelligent Kitchens společnosti Hettich ukazuje, které podrobnosti jsou při plánování kuchyně důležité. U společnosti Hettich si můžete na adrese [email protected] vyžádat bezplatnou brožuru „Recepty pro inteligentní kuchyně“. K cíli se ještě rychleji dostanete na adrese www.intelligent-kitchens.com.
Zejména v oblastech uchovávání potravin a ukládání příborů a nádobí zásuvky a čelní výsuvy specifikují čelo kuchyně. Tak bude namáhavé sklánění a natahování při úklidu nepřehledných a těžko přístupných skříní s regálovými policemi a otočnými dveřmi patřit minulosti. Kromě toho je vidět celý obsah skříně a vše je na dosah. Plné výsuvy dnes patří ke standardnímu vybavení kuchyně, a proto jsou absolutně nezbytné“ při jejím plánování. Navíc je díky promyšlenému vnitřnímu vybavení získán větší prostor k udržování pořádku.
Více se múžete dočíst v celém článku Snadné projektování kuchyní – Intelligent Kitchens. Nezabudněte si také pročíst ostatní články ze sekce Kuchyně.