Tetování pro odvážné

První odvážlivci a dnešní rebelové
První doložené tetování je překvapivě staré 5100 let, jeho nositelem je Ötzi – mumie z ledu Alp. Tenhle frajer měl na kloubech rovnoběžné pruhy. Tetování ho mělo zřejmě ochraňovat jako kouzelný štít. I staří Egypťané nezůstávali pozadu, chtěli se zdobit, aby byli ještě krásnější. Ženy si nechávaly zdobit svá těla tečkovanými čarami, aby byly ještě smyslnější. I ostří hoši z dob antického Říma si nechávali vytetovat scény svých heroických výkonů. Tetování bylo jako dnes u motorkářů nebo rockerů znakem rebelství.

Vyprávěj svůj příběh…
Když mořeplavec James Cook přivezl roku 1774 na britskou půdu maorského náčelníka, jeho tělo bylo pokryto zvláštním tetováním. Kresby popisovaly jeho postavení a původ. Britové od aristokratů až po námořníky toto umění přejali a definovali tak jeho dnešní západní podobu – tetování jako projev identity a způsob, jak říci svůj příběh. Dnes už tetování nosí lidé z každé společenské třídy a prostředí. Jsou to lidé, co mají odvahu tetováním odhalovat svá přesvědčení a tužby. Tělo je malířským plátnem, které vypráví jejich jedinečný, symbolický a estetický příběh.

 

Only the Brave Tattoo
Společnosti Diesel se myšlenka vyprávění příběhu pomocí kůže zalíbila a spolu s nápady Renza Rossa, zakladatele společnosti, začali vyprávět vlastní příběh „Only the Brave“. Renzo sám si nechal vytvořit tetování až ke svým padesátinám, byly to jeho iniciály. Dále následovalo jeho životní motto „Only the Brave“ což jsou slova symbolizující jeho úspěch a vypracování. Renzo tak i pojmenoval parfém z řady parfumerie Diesel Only the Brave Tattoo – novou, svěží, tajuplnou a smyslnou vůni s tóny tabáku vodní dýmky. V hlavě parfému se ukrývá jablko Granny Smith, srdce je ze šalvěje a bourbonského pepře a základ se skládá z ambrového dřeva, benzoinu, tabáku a pačuli.

Zaťatá pěst a Mr. Cartoon
Speciální flakon k tomu parfému navrhnul další muž úzce spojený s kultem tetování a to samotný Mister Cartoon, legendární tatér a umělec z Los Angeles, který tetuje většinu celebrit. Sám o svém tetování říká: „Mé tetování jsou kapitoly mého života, dobré i špatné. Paže mi zdobí krásné ženy jako světýlka na vánočním stromku. Stará anglická slova a výrazy, klaunovské masky a městské krajiny. To všechno vypráví příběh dítěte, které se snaží zjistit, kde je jeho místo ve skutečném světě.“ Stejně tak je symbolický i flakon Only the Brave Tattoo – zaťatá pěst je symbolem sebejistoty a odhodlání, skrývající sílu fascinující, svůdné a módní vůně. Design vypadá, jako by byl vytetován na sklo tuší, přesně jako tetování na kůži, a evokuje zajímavou cestu životem.

“Odvážné, drzé, přitažlivé.
Only The Brave Tattoo je nový mýtus o těch,
kteří vedou, kteří přijmou výzvu.”

Zaujala vás tato mystická vůně? Zasoutěžte si s námi a pět z vás získá jedinečný parfém Only the Brave Tattoo zde.

Více se múžete dočíst v celém článku Tetování pro odvážné. Nezabudněte si také pročíst ostatní články našeho magazínu.

Přejít nahoru