Krby hezké a účinné

Stavíte rodinný dům a chcete ho vyšperkovat něčím skutečně zajímavým, co udá ráz interiéru? Chcete si zároveň zajistit hlavní, nebo přídavný zdroj tepla, na který se budete moci kdykoliv spolehnout? Čeká Vás tedy výběr mezi jednotlivými krby. S tímto výběrem Vám v následujícím článku rádi pomůžeme. Zaměříme se na jednotlivé varianty a jejich uplatnění. Doporučíme Vám krby vhodné přesně do Vašich prostor a zmíníme se také o ekonomické stránce vytápění.

             Hlavní, nebo přídavný zdroj tepla?

Krby plní nejen stránku estetickou, ale také funkční, proto v základu rozvahy výběru musí stát otázka uvedená v nadpisu. Zcela jiné technické parametry totiž budou mít krby, jejichž posláním bude pravidelně vytápět celý prostor, od těch, co poslouží jako příjemná designová součást interiéru. Například varianta otevřeného ohně Vám může přinést kýžený vizuální efekt, ovšem pro samotné vytápění nepředstavují tyto krby výkonného pomocníka, jenž by dokázal vytopit více místností najednou. Zcela jiným případem jsou však krbová kamna, která dosahují odlišných parametrů vytápění. Pakliže se navíc rozhodnete pro krbová kamna s výměníkem, získáte efektivní nástroj vytápění více místností, který Vám zaručí dostatek tepla.

                Krbové vložky srdce pro krby

Krbové vložky tvoří základ každého dobře fungujícího krbu, který si chce po dlouhá léta udržet skvělou funkci a nic neztratit na svém designu. Proto při výběru krbové vložky dbejte na dvě hlavní kritéria: funkčnost a estetiku. Odměnou Vám bude dlouhodobý a nesnižující se výkon a nadčasový vzhled, jenž překoná všechny krátkodobé módní trendy. Krby, které jsou opatřeny kvalitní vložkou   se stanou okrasou Vašich domovů a vítaným zdrojem tepla. Při výběru kvalitní vložky dbejte na to, aby vložka byla normována dle směrnic SN EN 13229.

                    Myslete na ekonomiku vytápění

Důležitým faktorem, který výrazně ovlivňuje výběr je rozhodně finanční stránka provozu. V žádném případě nenechávejte tuto otázku nevyřešenu a v ideálním případě se poraďte s odborníky, kteří Vám dokáží doporučit krby, které splní Vaše požadavky pro ekonomicky výhodný provoz. Podíváte-li se na nabídku společnosti VOSS Zlín, naleznete zde mnoho variant. Vřele Vám též doporučujeme obrátit se přímo na prodejce. Odborníci této společnosti Vám rádi a hlavně dobře poradí.

                       Biokrby alternativa i do paneláku

Krby nemusejí být záležitostí pouze rodinných domů. I bez komínu a kouřovodu si totiž můžete splnit sen o plápolajícím ohni, jenž Vám zpříjemní chvíle odpočinku. Biokrby jsou novinkou, jak si umístit do místnosti krb, který nepotřebuje žádné další vybavení. Proto si kouzlo ohně můžete vychutnat v koupelně, nebo obývacím pokoji. I tady Vám doporučuje využít výhodných nabídek internetového obchodu KKK Zlín.

Přejít nahoru