Představujeme autory šestého Krause. A kým by chtěli být, kdyby nebyli, kým jsou

Pro číslo s Karlem Gottem jsme nemohli oslovit nikoho jiného, než ty nejlepší z nejlepších. Samozřejmě s anketní otázkou.

Šárka Horáková Maixnerová, scenáristka, dokumentaristka a spisovatelka

  • Specializuje se na válečné a poválečné dějiny Československa, sociální projekty a životopisné dokumenty. Je autorkou cyklu Přísně tajné vraždy a spolupracovala na mnoha pořadech ČT.
    Je držitelkou řady ocenění, např. PRIX NON PEREANT, Trilobit, Elsa a další. (Kniha o projektu Bathory Juraje Jakubiska, Podobenství o Františku Vláčilovi podle Markéty Lazarové)

  • Kým byste chtěla být, kdybyste nebyla tím, kým jste?
    Chci být tím, kým jsem. Jen bych to chtěla umět vždycky.

Darina Křivánková, novinářka, filmová publicistka

  • Vystudovala film na UK a to se jí stalo osudným. Takřka deset let psala o filmu a o všem, co s ním souvisí, jako redaktorka kulturní rubriky Lidových novin. Čtyři roky oblékala dres časopisu Reflex, působilai jako dramaturgyně pořadu Film České televize. Je jednou z iniciátorek Cen české filmovékritiky.

  • Kým byste chtěla být, kdybyste nebyla tím, kým jste?
    Byla bych ráda a ochotně svým psem Woodym. Je krásný, inteligentní, šikovný, všemi milovaný a evidentně šťastný. Navíc může spát, kdykoli se mu zachce. Jen to žrádlo má na příděl, ale to bych přežila.

Jakub Polanka, módní návrhář

  • Český návrhář, který sbírá úspěchy i za hranicemi. Pochází ze západočeské Sušice, nyní žije v Paříži. Spolupracoval s takovými jmény, jako jsou Givenchy, Hermès, Louis Vuitton, Philippe Starck.

  • Kým byste chtěl být, kdybyste nebyl tím, kým jste?
    To je těžká otázka. Když zvážím všechna pro a proti, neměnil bych a pořád bych chtěl být sám sebou.

Více se múžete dočíst v celém článku Představujeme autory šestého Krause. A kým by chtěli být, kdyby nebyli, kým jsou. Nezabudněte si také pročíst ostatní články našeho magazínu.

Přejít nahoru