Kromě domácího vaření nebo pečení v troubě můžeme ale sáhnout i po speciální nádobě: dobrým pomocníkem při přípravě kaštanů je speciální hrnec na pečení kaštanů. Je to vlastně ale jakýsi víceúčelový elektrický hrnec na smažení, grilování a pečení.
Jak hrnec funguje?
Primárně grilovací, smažicí a pečicí nízký hrnec (vypadá trochu jako remoska) tedy zároveň umožňuje rozpéct jedlé kaštany. Má dostatečný výkon 600 W a ve spodní části topnou spirálu. Hrnec má také vyměnitelnou grilovací plochu s protipřilnavou povrchovou vrstvou. Pohodlně se dá uchopit za dvě dřevěná ucha a prodává se včetně poklice, míchací vařečky a dávkovače těsta. Kolik taková věc stojí? Za hrnec zaplatíte asi 1300 Kč, dá se však sehnat v různých akcích i v cenách kolem 800 korun.
Pečeme kaštany venku
Stylové a velmi příjemné je ale přece jenom si horké kaštany připravit venku v zimní přírodě a spořádat je pěkně na čerstvém vzduchu. Budou mnohem lépe chutnat než doma čerstvě upečené třeba na terase, na zahradě nebo o kus dál třeba na louce. Jak na to? Stačí nám k tomu rozdělat ohniště a položit na něj plech s kaštany, nebo roztopit gril a péct kaštany na něm – anebo je tady ještě jedna možnost. A to sice využití opékače kaštanů coby součásti speciálních „kamínek“.
Opékač kaštanů jako příslušenství Gulášové soupravy
Více se múžete dočíst v celém článku I na kaštany existuje speciální spotřebič. Nezabudněte si také pročíst ostatní články ze sekce Kuchyně.