Společnost GastroRex s.r.o. je předním prodejcem gastronomického vybavení pro velkokuchyně. Veškeré gastronomické zařízení pochází od předních evropských výrobců, kteří jsou zárukou vysoké kvality. Chladící a mrazící zařízení, kávovary, mycí stroje a systémy, kuchyňské roboty, mixéry či konvektomaty, to je jen zlomek z nabídky firmy GastroRex s.r.o.. Při zařizování restaurace by si měl každý provozovatel dát velice záležet při výběru vhodného gastro vybavení. Čím kvalitnější gastronomické zařízení pro velkokuchyně si pořídíte, tím déle vám bude kvalitně sloužit. Špičková gastrotechnika umožňuje snadnou přípravu vysoce hodnotných jídel, což je zárukou stálého přílivu zákazníků. V žádné restauraci by rozhodně neměly chybět konvektomaty, multifunkční přístroje, které umožňují současně smažení, vaření, pečení či grilování a to ať se jedná o jakoukoli potravinu. Mycí stroje a mycí systémy by dnes rozhodně měly také být součástí každé restaurace. Přece jenom ruční mytí nádobí je velice nepříjemné a rovněž neekonomické.
Nářezové stroje
Příprava studené kuchyně vyžaduje kvalitní a velikosti provozu odpovídající nářezový stroj. Důležitým parametrem nářezového stroje je průměr kotouče, protože ten vypovídá o velikosti krájeného kusu, který můžeme na daném stroji krájet. Průměr krájecího kotouče pro gastronomii je od 220 mm do 375 mm. Dále pak dělíme nářezové stroje podle způsobu pohonu kotouče na řemínkové (přenos pohybu řemínkovým převodem) a na šnekové (přenos pohonu šnekovým převodem). Řemínkové nářezové stroje jsou určeny pro lehčí zatížení, tzn. pracovní proces je často střídán klidovým stavem. Šnekové nářezové stroje jsou určeny pro vyšší zátěž a do větších provozů. Nářezové stroje musí být vybaveny bezpečnostními prvky a kryty. Většinou mají ve výbavě integrované broušení pracovního kotouče. Nářezové stroje pro velké provozy (velké prodejny uzenin) jsou dodávány jako automatické stroje, které po navolení parametrů pracují přesně a samostatně skládaní krájenou uzeninu do komínků, vějířků a podobně.
Univerzální kuchyňské roboty
Universální kuchyňské roboty patří k základnímu vybavení kuchyně. Vyrábějí se v různých velikostech a provedeních. Mají vertikální hřídel, která vykonává planetový pohyb a slouží k hnětení, míchání tření a šlehání v kotlíku. Kotlík je upevněn v podkovovitém držáku, který lze zvedat a spouštět. Při použití menších kotlíků se používá redukce. Horizontální hřídel pohání přípojné strojky, které se ke stroji připevňují. Strojky slouží na mletí masa, kávy, koření a máku, nařezávání a naklepávání masa, strouhání a krouhání, pasírování apod.
Nářezové stroje
Krájí kotoučovým nožem uzeniny, sýry, studená masa, zeleninu, apod. Sílu plátků lze nastavit. Rozlišujeme nářezové stroje ruční, poloautomatické a automatické. Ruční nemají motor a nůž roztáčíme a potravinu krájíme ručně. Poloautomatické mají nůž poháněný elektromotorem, ale vše ostatní děláme ručně. Automatické nářezové stroje nastavíme, zapneme a pak už krájí samy.
Kutry
Jsou to stroje, které sekají a současně míchají maso. Kutr má kruhovou mísu, která se otáčí kolem své osy a přibližuje maso do ní vložené k soustavě rychle se otáčejících svislých srpovitých nožů. Menší stolní kutry mívají nádobu hrncového tvaru a nože se otáčejí vodorovně u jejího dna.
Mixéry
Slouží k mixování surovin, pokrmů a nápojů. Na dně je soustava ostrých nožů, které se velmi rychle otáčejí a surovinu rozmělní a promíchají. Podle provedení jsou mixéry ruční (ponorné), stolní a mobilní.
Vyrábějí se v různých velikostech.