Ostatní

Houbařský atlas: hřiby

Hřib borový – Boletus pinophylus Hřib borový Autor: Jindřich Votýpka Jedlý Hřibovité – Boletaceae Ve své atraktivnosti s ním může soutěžit pouze hřib smrkový nebo dubový. Nejkrásnější je na borováku jeho červenohnědý až sytě kaštanový, někdy až dočerna zbarvený klobouk. Kdy roste: květen-říjen Klobouk: 6-30 cm široký Třeň: 7-15 cm dlouhý Dužnina: bílá Výtrusný prach: […]

Houbařský atlas: hřiby Read More »

3D návrh na přání: Nová kuchyně do nového domu

Paní Ilona mi napsala: Dobrý den, dnes jsem zcela náhodou narazila ve vyhledávači na kontakt na Vás v souvislosti s vyhledáváním informací ohledně plánování nové kuchyně v novostavbě domu, jehož plány teprve vznikají. Četla jsem si příspěvky dotazovatelů, viděla některé návrhy, které jste zpracovávala na základě dotazu čtenářů. Mám tedy dotaz, jakým způsobem bych mohla

3D návrh na přání: Nová kuchyně do nového domu Read More »

Nový trend? Bydlení v loftech ze starých kostelů

Úpravy a renovace starších historických objektů pro účely současného bydlení jsou v posledních letech stále častější. Dokonce i v nabídkách českých realitních kanceláří můžeme najít různé zámečky nebo fary a kostely ke koupi. Tento trend je ovšem patrný především v zahraničí (například v Holandsku, Anglii či v Austrálii), kde už došlo k mnoha úspěšným realizacím

Nový trend? Bydlení v loftech ze starých kostelů Read More »

Výroba doplňků do interiéru – Decoupage v praxi

Technika decoupage je velmi vděčná, neboť je možné díky ní vyrobit relativně levně neobyčejné a krásné doplňky do bytu. Dlouhodobým hitem jsou obrázkové rámečky nebo dokonce celé obrázky zdobené touto technikou. Autor: Dana D. Daňková V INTERIÉROVÝCH DOPLŇCÍCH JSME VÁM UŽ NABÍDLI: Výroba polštářků Decoupage – I. díl Potřebujeme dřevěný rámeček s vnitřní destičkou, rozměr

Výroba doplňků do interiéru – Decoupage v praxi Read More »

Zavařujeme: jak zavařit džemy a marmelády

Džemy Kdybychom se zeptali, co je vlastně džem a jak se liší od marmelády, asi by nebylo složité na tuto otázku odpovědět. Jde v podstatě o rosolovitou pomazánku s kousky ovoce, případně s celými drobnými plody. Má mít vůni použitého ovoce a pěknou jasnou barvu. Očištěné ovoce omyjeme, odstraníme stopky, případně pecky, větší plody pokrájíme

Zavařujeme: jak zavařit džemy a marmelády Read More »

Přejít nahoru