Sendvičovač toho umí víc, než si myslíte

V sendvičovači jsme si zvykli připravovat plněné, zapečené toasty se sýrem, šunkou a nějakou tou hořčicí. Toto jídlo se však rychle přejí. Zanevřít na tento kuchyňský spotřebič, když už jsme si ho pořídili, by byla ale škoda. Poradí si totiž s přípravou listového pečiva i kuřecím masem. Výhodou tohoto přístroje navíc je, že není potřeba ho pokaždé vymazávat a teplá večeře či snídaně je připravena v rekordně krátkém čase.

Recepty pro sendvičovač

Slané listové šátečky

Příprava 10 minut, pečení 12 minut

Na listové šátečky si připravíme 1 plát chlazeného listového těsta, 1 cibuli, 60 g šunkového salámu, 40 g paprikového salámu, 4 lžíce sterilované papriky, 4 lžičky plnotučné hořčice, rozpuštěné máslo na potření. Plát těsta rozkrojíme na osm čtverců. Salámy nakrájíme na menší čtverečky, cibuli na jemná kolečka a vše promícháme se sterilovanou kapií. Čtverce těsta potřeme z jedné strany máslem a touto stranou je položíme do sendvičovače. Na ně rozdělíme směs, doprostřed položíme lžičku hořčice a překryjeme zbylými čtverci těsta. Opět potřeme máslem a pečeme 12 minut. Čtverce vyjmeme ze sendvičovače a překrojíme je na šátečky.

Tip: Budete-li sendvičovač vykládat těstem, musí být tence vyválené, aby se dobře propeklo.

Kuřecí steak

Příprava 10 minut, pečení 14 minut

Na kuřecí steaky budeme potřebovat 2 kuřecí prsa, 4 velké plátky sýru, 2 rajčata, 4 lžičky oleje, sůl, mletý pepř, mletou papriku nebo chilli, 8 toastů. Kuřecí maso potřeme olejem, mírně naklepeme přes mikrotenovou fólii, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřátého sendvičovače. Zavřeme a pečeme 10 minut. Na každý steak položíme 2 plátky rajčete, zakryjeme sýrem, poprášíme paprikou a zapékáme 3 – 4 minuty, až se sýr na povrchu roztaví. Podáváme na opečených toastech nebo s různě upravenými bramborami.

Více se múžete dočíst v celém článku Sendvičovač toho umí víc, než si myslíte. Nezabudněte si také pročíst ostatní články ze sekce Kuchyně.

Přejít nahoru